Binance najavljuje povlačenje sa kanadskog tržišta zbog novih regulativa

15 Maj 2023 2 Min čitanja

Najveća svjetska kripto mjenjačnica, Binance, objavila je prije tri dana (12. maj 2023.) na svom zvaničnom Twitter nalogu da će se povući sa kanadskog tržišta. Ova odluka dolazi kao odgovor na nove smernice koje su izdali kanadski regulatori, a koje su imale značajan uticaj na kripto industriju.



Binance naziva svoje povlačenje proaktivnim zbog novih smernica koje je objavila Canadian Securities Administrators (CSA) 22. februara 2023. godine. Nova regulativa uvodi dodatna pravila koja imaju uticaj na kripto mjenjačnice. U svom tvitu, Binance je napisao: "Nažalost, nove smernice koje se odnose na stablecoin-ove i ograničenja investitora čine kanadsko tržište trenutno neodrživim za Binance."


Nova pravila CSA zabranjuju firmama da dozvoljavaju kanadskim klijentima da sklapaju kripto ugovore za kupovinu i prodaju bilo koje kripto imovine koja je definisana kao hartija od vrednosti i/ili derivat. Ova regulativa takođe pruža preciznu definiciju stablecoin-ova kao hartija od vrednosti.


Kao odgovor na ove nove smernice, Binance je poslao e-poštu svojim kanadskim korisnicima sa zahtevom da zatvore svoje pozicije do 30. septembra 2023. godine.


Odluka Binance-a da se povuče sa kanadskog tržišta ima značajan uticaj na kripto industriju, a postavlja se i pitanje kako će regulative oblikovati budućnost trgovanja kriptovalutama u Kanadi.





Pratite nas na društvenim mrežama: