Broj adresa sa jednim ili više bitkoina premašio milion, rastao usprkos padu cijene

15 Maj 2023 2 Min čitanja

Prema najnovijim podacima Glassnode-a, broj bitkoin adresa sa jednim ili više bitkoina nedavno je premašio značajnu brojku od milion. Zanimljivo je da je ovaj porast zabilježen upravo u periodu kada je cijena bitkoina bilježila pad. Ovi podaci ukazuju na dinamiku tržišta, gdje su mnogi investitori iskoristili pad cijene kao priliku za akumulaciju bitkoina.


Adrese ne predstavljaju nužno pojedince, institucije i izgubljeni bitkoini takođe imaju ulogu


Važno je napomenuti da broj adresa ne odražava nužno broj pojedinaca, s obzirom da mnogi kripto investitori koriste više adresa. Osim toga, postoje i velike institucije kao što su kripto mjenjačnice i investicioni fondovi koji posjeduju znatne količine bitkoina raspoređene na više adresa.


Prema Glassnode podacima, otprilike tri miliona bitkoina, što čini oko 17% ukupne količine u opticaju, smatra se trajno izgubljenim. To uključuje adrese koje su neaktivne već duže od jedne decenije, kao i adrese sa izgubljenim ključevima(lozinkama) za pristup.


Ovaj trend rasta broja adresa sa jednim ili više bitkoina može biti rezultat različitih faktora. Kao što je primijećeno, najveći porasti su se dogodili tokom naglih padova cijene bitkoina, kao što je bio slučaj u junu 2022. godine ili prilikom bankrota FTX-a. Ovi padovi su vjerovatno motivisali investitore da iskoriste priliku za kupovinu bitkoina po povoljnijim cijenama.


Sveukupno, porast broja adresa sa jednim ili više bitkoina premašujući milion predstavlja zanimljivu tendenciju na tržištu kriptovaluta. Uzimajući u obzir činjenicu da je cijena bitkoina padala, ovi podaci ukazuju na interes investitora za akumulaciju bitkoina tokom perioda sa nižim cijenama.





Pratite nas na društvenim mrežama:



Image by PixLoger from Pixabay